zondag 1 januari 2012

1 Succesvolle lancering_Kimberley Osepa

De IPhone-app Roamler

Vrijdag 10 juni 2011 heeft de Amsterdamse startup Roamler een iPhone-app gelanceerd waarmee iPhone gebruikers punten of geld kunnen verdienen. Roamler zet consumenten in om kleine opdrachtjes te doen, die bij elkaar opgeteld van grote waarde zijn voor de opdrachtgevers van Roamler. Die opdrachtgevers kunnen verschillende organisaties zijn. Die organisaties krijgen via de Roamlers op hun beurt betrouwbare informatie over het gebruik van hun producten, plaatsing van hun producten bij retailers of ontvangen ideeën of mogelijke punten die de omgeving zouden kunnen verbeteren. Meestal zijn het foto-opdrachten. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgt de Roamler punten; hoe meer opdrachten Roamlers uitvoeren, hoe hoger het level dat zij bereiken en hoe leuker de opdrachten worden. Roamlers kunnen de beste Roamler van de stad, of van een vriendengroep worden. Met het uitvoeren van de opdrachten zijn ook diverse 'badges' te verdienen.
Het motto van Roamler is ‘quid pro quo’, oftewel ‘voor wat hoort wat’. Roamlers krijgen dan ook punten – en uiteindelijk geld – voor de opdrachtjes die ze doen.




Ik denk dat ze met name onderscheidend en vernieuwend zijn. Het feit dat je niet zomaar roamler mag worden maar eerst een invite moet krijgen om lid te worden is een slimme methode om consumenten aan je te binden en ze te triggeren om iets uitdagends te doen. Kortom, ze vergroten het gevoel van schaarste en exclusiviteit door er een uitdaging aan te koppelen. Een slimme en innoverende methode vind ik. De app is in Nederland ook zeker een succes!






Bronnen
Opgehaald op 1-1-2012
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten