zondag 1 januari 2012

1 goed concept_Kimberley Osepa



Vakantieveilingen.nl

VakantieVeilingen.nl  is met ruim 4,5 miljoen bezoekers per maand dé marktleider op het gebied van online veilingen van vakanties en vrijetijdsarrangementen. De website is een uniek platform waarop maandelijks meer dan 100.000 online veilingen plaatsvinden. Elke veiling start vanaf € 0,- en het minimale bod is nooit hoger dan € 1,00. Bieden kost niets. Vakantieveilingen is een onderdeel van Emesa B.V.





























Hoe werkt het?
Vakanties veilen. Vakanties kopen op een vakantieveiling. Op de website waar vakanties geveild worden, start elke veiling met een bedrag van 1 euro. Als u een account heeft aangemaakt kunt u gaan bieden op de aanbiedingen. Bieden op de site is eenvoudig. U biedt een prijs en wacht of u overboden wordt. Als u overboden wordt is het duidelijk dat meer personen op de vakantie bieden. U kunt ook pas gaan bieden als de veiling bijna is afgelopen. Tegen de tijd dat de veiling afloopt, bijvoorbeeld na een dag of na enkele dagen, is het belangrijk om bijtijds te zorgen dat u de hoogste bieder bent. Veel veilingen worden regelmatig herhaald. De meeste biedingen worden in de laatste minuut, vlak voordat de veiling afloopt, uitgebracht.










Toegankelijk voor een breed publiek en betaalbaar!
  • Bieden vanaf €1,-
  • Grootste en breedste aanbod veilingen voor reizen en vrije tijd, dus ‘altijd wat te doen!’
  • Voor iedereen (boven de 18) toegankelijk
  • Transparant veilingaanbod
  • Jij bepaalt wat je betaalt
  • De opwinding van het spel en de kick van het winnende bod

In cijfers
·         200.000+ bezoeken per dag

·         150.000+ veilingen per maand
·         Sinds 2007 zijn er 3 miljoen mensen met VakantieVeilingen.nl weg geweest
            (oktober 2011)




Dit is een voorbeeld van een goed concept. Het is origineel en vernieuwend! Het concept online veilingarrangementen via internet is nog niet eerder gelanceerd in Nederland. Het concept verrast en boeit consumenten en het blijft ook boeien. Sinds 2005 is VakantieVeilingen.nl al zeer actief  op de vrijetijdsmarkt met een breed aanbod. In deze tijden van recessie letten consumenten erg op hun portemonnee.  Zo kan de consument doormiddel van het bieden op veilingen van diverse arrangementen goedkoop in aanmerking komen voor een leuke ticket voor een musical of een luxe overnachting in een hotel. Het concept is emotioneel met een groot uithoudingsvermogen en authentiek. Bij veel consumenten jong of oud zal vakantieveilingen.nl  een bepaald vakantiegevoel oproepen. Verder is het concept uniek en verrassend doordat de consument het biedspel als een beleving ervaart. De beleving komt ook sterk overeen met hun pay off:  Altijd wat te doen!









Bronnen
Opgehaald op 30 december 2011

Imagineering - het creëren van belevingswerelden/ Diane Nijs en Frank Peters
ISBN 9053528369
http://www.emesa.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten