woensdag 14 december 2011

Bekende conceptlanceerder – Reinout Oerlemans door Rachel van Egmond

Bekende conceptlanceerder – Reinout Oerlemans
Rachel van Egmond adccd1a
05-12-2011

Reinout Oerlemans (Mill, 10 juni 1971)


 

Reinout Oerlemans is eigenaar van het bedrijf Eyeworks en sinds 2001 producer van bekende Nederlandse films en een aantal televisieprogramma’s. De reden dat ik hem als goede en bekende Concept lanceerder zie is omdat hij zelf bedenkt welke film onder de aandacht moet komen, goed inspeelt op het publiek, en ook zelf zorgt voor een goede lancering van de films.
Er komt een vrouw bij de dokter

Zijn eerste grote succes als producer en regisseur van een film was de film; er komt een vrouw bij de dokter.
Hel verhaal is in boekvorm verschenen en is geschreven door Kluun. Het boek was een daverend succes en in Nederland en Reinout Oerlemans zag ook succes in een film. Door goede reclames en gesprekken in de wereld draait door en een goede PR machine was iedereen ontzettend benieuwd naar de film. Hij wist mensen zo te prikkelen dat vele naar de bioscoop toe moesten.
Zie hieronder een filmpje over de grote première van er komt een vrouw bij de dokter.
Doordat Reinout Oerlemans het talent heeft om bij de essentie en puurheid van het boek te blijven is de film net zo een succes geworden als het boek.

New kids

Nog zo een groot succes over een totaal ander onderwerp is New kids. New kids begon als een serie op televisie Ook hier zag Reinout Oerlemans een goede kans voor een film. De film New kids Turbo kwam in 2010 in de bioscoop en trok vele bezoekers. Reinout Oerlemans heeft deze film geproduceerd maar gaf de regie in de handen van Steffen Haars. Het werd een echte hype. Op deze hype wilde hij voortbouwen en als snel kwamen er plannen voor een tweede film. vorige week is de tweede film over de asociale jongeren uitgekomen genaamd New kids Nitro.
New kids bestaat uit ene groep asociale jongeren met grof taalgebruik die in het dorpje Maaskantje wonen. Ze zijn werkloos en zorgen voor veel problemen in de buurt. In de film New kids turbo is de Nederlandse staat de jongeren zo zat dat ze naar Friesland worden gestuurd om daar een stel zombies dood te maken met veel gevaar voor eigen leven.


Nova Zembla
De tweede film die Reinout Oerlemans geproduceerd en geregisseerd heeft is Nova Zembla.
Deze film vergde een totaal andere manier van werken. Een manier waarin Reinout zoekende was. In een interview met de Privé geeft hij aan dat het hem zou hebben geholpen als hij eerst tien andere films zou hebben geregisseerd. Doordat dit zijn eerst werk in 3D was en ook de eerste in Nederland gemaakte film in 3D had hij te maken met veel complexiteit, moeilijke sets, en vreselijke kou. Het moest een spektakel film worden. Hij stond bekend als een echte bul van een regisseur maar deze manier van werken heeft uiteindelijk wel gezorgd voor opnieuw een film met mooie beelden.
De hype om Nova Zembla was net als er komt een vrouw bij de dokter ontzettend groot. Hij weet hoe hij een PR machine moet laten draaien. Na een interview in de wereld draait door kwam er bijvoorbeeld een reclame over de film na het programma. Mensen werden opnieuw geprikkeld.
De film heeft al veel bezoekers getrokken en toch valt de film tegen bij het grote publiek. Mensen hadden misschien nog meer actie verwacht. Maar het blijft een film uit de Nederlandse geschiedenis en dit is nu eenmaal geen Amerikaans spektakel. Het is een film die gaat over de handel die werd gedreven met andere continenten waardoor er in Nederland een belangrijke tijd ontstond, namelijk de gouden eeuw.

Reinout Oerlemans is een man van perfectie en heeft een goed vermogen om in te schatten wat het publiek wilt.
Bronnen:
http://www.moviesense.nl/2011/11/nova-zembla-interview-met-reinout-oerlemans/
http://www.youtube.com/results?search_query=reinout+oerlemans&oq=reinout+oerlemans&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=141834l145090l0l145260l17l9l0l0l0l0l0l0ll0l0
http://www.bnr.nl/programma/bnrpaulvanliempt/148453-1111/interview-reinout-oerlemans
http://nl.wikipedia.org/wiki/Reinout_Oerlemans
http://www.margriet.nl/home-rij-ankeilers/reinout-oerlemans-regisseur-ondernemer-vader.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten