woensdag 14 december 2011

succesvolle concept lancering – WII spelcomputer door Rachel van Egmond


succesvolle concept lancering – WII spelcomputer
Rachel van Egmond ADCCD1a
08-12-2011

trailer Nintendo Wii
In november 2006 was het zo ver! De lancering van de Nintendo WII in Nederland!
Nintendo had aangegeven dat de eerste lading WII spelcomputers uit 4 miljoen stuks zou bestaan. En zou verdeeld worden over Europa en Azië. Dan is 4 miljoen natuurlijk niet veel, maar dit hebben zij express gedaan. Er kwam door het lage aanbod een run op. Mensen zorgde voor pre-orders en iedereen zat vol verwachting te wachten op zijn exclusieve WII spelcomputer.


Het bleek een hit

Mensen gingen bij elkaar langs om op de WII te spelen en er werden steeds meer WII spelcomputers besteld en gekocht.
Nintendo had bedacht dat het spelen van games weer leuk moest worden. Jaren lang was er door makers als Sony en Nintendo bedacht dat alles zo realistisch mogelijk moest lijken er werd veel gedaan aan beeldkwaliteit en spellen moesten steeds moeilijker worden voor meer uitdaging. Helaas zorgde die ideeën ook voor meer complexiteit in de spellen en waren de speeluren te lang om het uit te spelen waardoor veel spellen voor veel mensen saai werden. De Nintendo WII had dit niet.
Fun was noodzaak en Nintendo WII zorgde voor een nieuwe manier van spelen. Jarenlang speelde de consument spelletjes door middel van op de bank zitten en drukke op knopjes. Bij de WII gaat dit anders. Wanneer er bijvoorbeeld wordt getennist dan wordt er met de draadloze controller in de hand een tennisbeweging gemaakt. Op deze manier gingen mensen actiever spelen en was eer een nieuwe fun factor in het gamen.
Door deze bestuurvorming van spelletjes werd er een nieuwe doelgroep aangesproken; namelijk de mensen die het niet leuk vonden om alsmaar uren op die bank te zitten om te gamen. De manier van spelen werd populair zowel onder kinderen als onder 50+ publiek.
Nu eind 2011 zijn er miljoenen WII’s verkocht en is er nog steeds vraag naar.



Verkoopcijfers Nintendo Wii
Nieuws | 30 januari 2010 - Dat de Nintendo Wii alswel de Nintendo DS goed verkopen is inmiddels wel duidelijk geworden. Nintendo heeft echter verkoopcijfers vrijgegeven van de eerder genoemde spel apparaten. Wereldwijd is de Nintendo Wii ruim 65 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Japan:
* Wii – 9.7 miljoen
* DS – 29.9 miljoen

Amerika:
* Wii – 32 miljoen
* DS – 45 miljoen

Andere Regio's (Onder andere Europa):
* Wii – 25.7 miljoen
* DS – 50 miljoen
Dit zijn verkoopcijfers uit begin 2010 dus inmiddels zijn er nog veel meer WII spelcomputers verkocht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten